Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
O uczelni
Dane kontaktowe
|
![]() |
OPIS KIERUNKU
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności
- Grupa kierunków:
- przyrodnicze i rolnicze
- Kierunek:
- dietetyka
- Rodzaj studiów:
- I stopnia licencjackie, II stopnia magisterskie
- Tryb studiów:
- Stacjonarne - dzienne
- Studia w języku:
- polskim
Opis kierunku
Potrafisz odpowiednio trzymać michę? Wiesz, co z czym się je? Pragniesz edukować łaknących wiedzy?
Wiele pytań, jedna odpowiedź: na UPWr wszystkiego Cię nauczymy!
Nasi specjaliści wykwalifikują Cię we wszystkich niezbędnych zagadnieniach związanych z DIETETYKĄ. Na tym kierunku studiów zyskasz wiedzę z zakresu odpowiedniego i racjonalnego żywienia człowieka, dostosowanego do jego kondycji fizycznej i zdrowotnej – doskonale wiemy, jak dobrać odpowiednią dietę dla diabetyków, bezglutenowców czy osób po różnego rodzaju zabiegach. Przedmioty technologiczne umożliwią Ci zdobycie podstawowej wiedzy dotyczącej produkcji, przetwarzania, a także wykorzystania żywności w żywieniu indywidualnym i zbiorowym. Po ukończeniu studiów zyskasz możliwość pracy w placówkach zajmujących się edukacją z zakresu zdrowego żywienia, jednostkach doradztwa żywieniowego, a także ośrodkach wypoczynkowych, sportowych i rekreacyjnych.
Rekrutacja na studia
WYMAGANIA REKRUTACYJNE:
język polski, język obcy
oraz jeden przedmiot do wyboru spośród:
biologii, chemii, matematyki