Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

O uczelni

Typ:
publiczna
Kraj:
Polska 
Miasto:
Wrocław 
Województwo:
dolnośląskie 

Dane kontaktowe

Adres:
C. K. Norwida 25, 50-375 Wrocław 
Tel:
713201075 
Mail:
rekrutacja@upwr.edu.pl 
WWW:
https://rekrutacja.upwr.edu.pl 
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

OPIS KIERUNKU

Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

Grupa kierunków:
przyrodnicze i rolnicze
Kierunek:
technologia i organizacja gastronomii
Rodzaj studiów:
I stopnia inżynierskie
Tryb studiów:
Stacjonarne - dzienne
Studia w języku:
polskim

Opis kierunku

Zjadłeś zęby na Kuchennych Rewolucjach? Kiedy trzeba, potrafisz być alfą i omegą? Wiesz, że diabeł tkwi w szczegółach?

Wiele pytań, jedna odpowiedź: na UPWr wszystkiego Cię nauczymy!

Nasi doświadczeni wykładowcy wykwalifikują Cię we wszystkich niezbędnych zagadnieniach związanych z TECHNOLOGIĄ I ORGANIZACJĄ GASTRONOMII. Podczas studiów skupiamy się na wykształceniu ekspertów w dziedzinie usług gastronomicznych. Oprócz podstaw wiedzy teoretycznej wykładowcy kładą silny nacisk na umiejętności praktyczne, zdobywane podczas staży w sektorze HoReCa (hotelarstwo-gastronomia-catering), które są podstawą w dalszej pracy zawodowej. Nauka w zakresie towaroznawstwa, technologii i bezpieczeństwa żywności oraz żywienia człowieka i dietetyki, pozwalają nam na wykształcenie przyszłych technologów i managerów gastronomii. Masz dosyć restauratorów, którzy nie zaspokajają Twojego głodu?

Wybierz kierunek TECHNOLOGIA I ORGANIZACJA GASTRONOMII i pokaż im, gdzie pieprz rośnie!

Rekrutacja na studia

WYMAGANIA REKRUTACYJNE: język polski, język obcy oraz jeden przedmiot do wyboru spośród: biologii, chemii, matematyki

facebook