Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
O uczelni
Dane kontaktowe
|
![]() |
OPIS KIERUNKU
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności
- Grupa kierunków:
- przyrodnicze i rolnicze
- Kierunek:
- technologia i organizacja gastronomii
- Rodzaj studiów:
- I stopnia inżynierskie
- Tryb studiów:
- Stacjonarne - dzienne
- Studia w języku:
- polskim
Opis kierunku
Zjadłeś zęby na Kuchennych Rewolucjach? Kiedy trzeba, potrafisz być alfą i omegą? Wiesz, że diabeł tkwi w szczegółach?
Wiele pytań, jedna odpowiedź: na UPWr wszystkiego Cię nauczymy!
Nasi doświadczeni wykładowcy wykwalifikują Cię we wszystkich niezbędnych zagadnieniach związanych z TECHNOLOGIĄ I ORGANIZACJĄ GASTRONOMII. Podczas studiów skupiamy się na wykształceniu ekspertów w dziedzinie usług gastronomicznych. Oprócz podstaw wiedzy teoretycznej wykładowcy kładą silny nacisk na umiejętności praktyczne, zdobywane podczas staży w sektorze HoReCa (hotelarstwo-gastronomia-catering), które są podstawą w dalszej pracy zawodowej. Nauka w zakresie towaroznawstwa, technologii i bezpieczeństwa żywności oraz żywienia człowieka i dietetyki, pozwalają nam na wykształcenie przyszłych technologów i managerów gastronomii. Masz dosyć restauratorów, którzy nie zaspokajają Twojego głodu?
Wybierz kierunek TECHNOLOGIA I ORGANIZACJA GASTRONOMII i pokaż im, gdzie pieprz rośnie!
Rekrutacja na studia
WYMAGANIA REKRUTACYJNE: język polski, język obcy oraz jeden przedmiot do wyboru spośród: biologii, chemii, matematyki