Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

O uczelni

Typ:
publiczna
Kraj:
Polska 
Miasto:
Wrocław 
Województwo:
dolnośląskie 

Dane kontaktowe

Adres:
C. K. Norwida 25, 50-375 Wrocław 
Tel:
713201075 
Mail:
rekrutacja@upwr.edu.pl 
WWW:
https://rekrutacja.upwr.edu.pl 
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

OPIS KIERUNKU

Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

Grupa kierunków:
przyrodnicze i rolnicze
Kierunek:
technologia żywności i żywienie człowieka
Rodzaj studiów:
I stopnia inżynierskie, II stopnia magisterskie
Tryb studiów:
Stacjonarne - dzienne
Studia w języku:
polskim

Opis kierunku

Interesują Cię nowinki technologiczne? Wierzysz, że dieta bogata w roślinność to przyszłość naszej planety? Masz żyłkę do interesów i często ni z gruszki, ni z pietruszki przychodzą Ci do głowy innowacyjne rozwiązania?

Wiele pytań, jedna odpowiedź: na UPWr wszystkiego Cię nauczymy!

Nasi doświadczeni wykładowcy wykwalifikują Cię we wszystkich niezbędnych zagadnieniach związanych z TECHNOLOGIĄ ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIEM CZŁOWIEKA. Kierunek ten łączy specjalistyczną wiedzę z zakresu przetwarzania żywności i technologii produkcji, z nowoczesnym i innowacyjnym podejściem biznesowym do prowadzenia przedsiębiorstw. Żywność nie ma dla nas tajemnic! W toku kształcenia uzyskasz niezbędną wiedzę z zakresu żywienia człowieka, zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności, a także zarządzaniem przedsiębiorstwami z uwzględnieniem aspektów ekonomicznych i prawnych, ochrony własności przemysłowej oraz prawa autorskiego. Dzięki temu dowiesz się, jak odpowiednio modyfikować skład, wzbogacać żywność w dodatkowe substancje funkcjonalne, a także nabędziesz niezbędną wiedzę dotyczącą przygotowania, przetwarzania, pakowania, magazynowania, transportu i wprowadzania do obrotu żywności.

Rekrutacja na studia

WYMAGANIA REKRUTACYJNE: język polski, język obcy oraz jeden przedmiot do wyboru spośród: biologii, chemii, fizyki, matematyki

facebook
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcejRozumiem