Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
O uczelni
Dane kontaktowe
|
![]() |
OPIS KIERUNKU
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności
- Grupa kierunków:
- przyrodnicze i rolnicze
- Kierunek:
- technologia żywności i żywienie człowieka
- Rodzaj studiów:
- I stopnia inżynierskie, II stopnia magisterskie
- Tryb studiów:
- Stacjonarne - dzienne
- Studia w języku:
- polskim
Opis kierunku
Interesują Cię nowinki technologiczne? Wierzysz, że dieta bogata w roślinność to przyszłość naszej planety? Masz żyłkę do interesów i często ni z gruszki, ni z pietruszki przychodzą Ci do głowy innowacyjne rozwiązania?
Wiele pytań, jedna odpowiedź: na UPWr wszystkiego Cię nauczymy!
Nasi doświadczeni wykładowcy wykwalifikują Cię we wszystkich niezbędnych zagadnieniach związanych z TECHNOLOGIĄ ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIEM CZŁOWIEKA. Kierunek ten łączy specjalistyczną wiedzę z zakresu przetwarzania żywności i technologii produkcji, z nowoczesnym i innowacyjnym podejściem biznesowym do prowadzenia przedsiębiorstw. Żywność nie ma dla nas tajemnic! W toku kształcenia uzyskasz niezbędną wiedzę z zakresu żywienia człowieka, zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności, a także zarządzaniem przedsiębiorstwami z uwzględnieniem aspektów ekonomicznych i prawnych, ochrony własności przemysłowej oraz prawa autorskiego. Dzięki temu dowiesz się, jak odpowiednio modyfikować skład, wzbogacać żywność w dodatkowe substancje funkcjonalne, a także nabędziesz niezbędną wiedzę dotyczącą przygotowania, przetwarzania, pakowania, magazynowania, transportu i wprowadzania do obrotu żywności.
Rekrutacja na studia
WYMAGANIA REKRUTACYJNE: język polski, język obcy oraz jeden przedmiot do wyboru spośród: biologii, chemii, fizyki, matematyki