Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
O uczelni
Dane kontaktowe
|
OPIS KIERUNKU
- Grupa kierunków:
- sport, turystyka, zdrowie
- Kierunek:
- DIETETYKA
- Rodzaj studiów:
- I stopnia licencjackie, II stopnia magisterskie
- Tryb studiów:
- Stacjonarne - dzienne
- Studia w języku:
- polskim
Opis kierunku
Misją kształcenia na studiach I stopnia na kierunku dietetyka jest nauczanie prowadzone w ścisłej korelacji z interesariuszami, ukierunkowane na osiągnięcie przez absolwenta wysokiego poziomu wiedzy praktycznej oraz zdobycie umiejętności praktycznych z zakresu żywienia człowieka zdrowego i chorego. Odpowiadając tym samym na dynamikę zmian zachodzących w gospodarce wolnorynkowej w Polsce i Europie. Ponadto kształcenie na kierunku dietetyka pozwoli na osiągniecie przez absolwenta zakładanych efektów kształcenia w sposób umożliwiający dysponowanie właściwą wiedzą, umiejętnościami i kompetencjami społecznymi istotnymi w pracy dietetyka zatrudnionego w odpowiednich podmiotach.