Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie

O uczelni

Typ:
niepubliczna
Kraj:
Polska 
Miasto:
Warszawa 
Województwo:
mazowieckie 

Dane kontaktowe

Adres:
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 nr 18, 02-366 Warszawa 
Tel:
225623500 
Mail:
rekrutacja@wsiiz.pl 
WWW:
https://wsiiz.pl/ 
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia

OPIS KIERUNKU

Grupa kierunków:
techniczne i inżynieryjne
Kierunek:
TECHNOLOGIA I MIKROBIOLOGIA ŻYWNOŚCI
Rodzaj studiów:
Podyplomowe
Tryb studiów:
Niestacjonarne - zaoczne
Studia w języku:
polskim
Opcje dodatkowe:
studia przez Internet

Opis kierunku

Absolwent studiów podyplomowych na kierunku zarządzanie jakością i bezpieczeństwem żywności rozumie znaczenie zastosowania w praktyce zawodowej posiadanej wiedzy teoretycznej, w tym przede wszystkim wykorzystywanej w procesie wnioskowania opartego na eksperymencie i obserwacji. Ma również pogłębioną wiedzę o poszczególnych grupach składników żywności i dodatkach do żywności, a także o interakcjach zachodzących pomiędzy nimi pod wpływem podstawowych procesów technologicznych na wszystkich etapach produkcji, przechowywania i przetwarzania żywności. Absolwent zna zasady planowania eksperymentu i prawidłowej weryfikacji wiarygodności uzyskanych wyników, również przy wykorzystaniu specjalistycznego oprogramowania komputerowego.

Rekrutacja na studia

facebook
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcejRozumiem