Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
O uczelni
Dane kontaktowe
|
![]() |
OPIS KIERUNKU
- Grupa kierunków:
- techniczne i inżynieryjne
- Kierunek:
- TECHNOLOGIA I MIKROBIOLOGIA ŻYWNOŚCI
- Rodzaj studiów:
- Podyplomowe
- Tryb studiów:
- Niestacjonarne - zaoczne
- Studia w języku:
- polskim
- Opcje dodatkowe:
- studia przez Internet
Opis kierunku
Absolwent studiów podyplomowych na kierunku zarządzanie jakością i bezpieczeństwem żywności rozumie znaczenie zastosowania w praktyce zawodowej posiadanej wiedzy teoretycznej, w tym przede wszystkim wykorzystywanej w procesie wnioskowania opartego na eksperymencie i obserwacji. Ma również pogłębioną wiedzę o poszczególnych grupach składników żywności i dodatkach do żywności, a także o interakcjach zachodzących pomiędzy nimi pod wpływem podstawowych procesów technologicznych na wszystkich etapach produkcji, przechowywania i przetwarzania żywności. Absolwent zna zasady planowania eksperymentu i prawidłowej weryfikacji wiarygodności uzyskanych wyników, również przy wykorzystaniu specjalistycznego oprogramowania komputerowego.