Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
O uczelni
Dane kontaktowe
|
![]() |
OPIS KIERUNKU
- Grupa kierunków:
- techniczne i inżynieryjne
- Kierunek:
- ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ I BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI
- Rodzaj studiów:
- Podyplomowe
- Tryb studiów:
- Niestacjonarne - zaoczne
- Studia w języku:
- polskim
- Opcje dodatkowe:
- studia przez Internet
Opis kierunku
Absolwent studiów podyplomowych na kierunku zarządzanie jakością i bezpieczeństwem żywności ma zaawansowaną wiedzę w zakresie obowiązujących przepisów prawa polskiego i prawa międzynarodowego regulujących kwestie produkcji i kontroli produktów żywnościowych
ma zaawansowaną wiedzę z zakresu technologii produkcji różnych grup produktów żywnościowych oraz oceny wartości odżywczej i właściwości fizyko-chemicznymi różnych grup produktów spożywczych. Potrafi również w praktyce wykorzystać poznane metody i techniki audytowania systemów zarządzania jakością w zakładach przetwórstwa spożywczego,
posiada niezbędne umiejętności pracy w laboratorium badawczym, w tym przeprowadzania walidacji i weryfikacji poznanych metod.
Rekrutacja na studia
- Powiązane zawody:
- technolog żywienia